Vitesse opnieuw te bewonderen op het ICGT

Het Arnhemse Vitesse doet voor de zevende keer mee aan het ICGT. Net als vorig jaar is het zwart-geel weer in Uitgeest te bewonderen. De concurrentie is gewaarschuwd, want Vitesse heeft het ICGT al twee keer gewonnen.

Hoog tijd voor de hattrick, zal de gedachte in Arnhem waarschijnlijk zijn. Want Vitesse komt natuurlijk om te winnen. Iets dat de club ook al deed in 1995 en 2005. En dat zou zomaar kunnen gebeuren in dit ijzersterke deelnemersveld. Vitesse’s jeugdopleiding bevat traditiegetrouw veel talenten. Namen? Ricky van Wolfswinkel, Alexander Büttner, Marco van Ginkel, Davy Pröpper: het zijn er maar vier uit een lange reeks namen die in het op het ICGT speelde.

Dat belooft dus wat te worden. Vitesse heeft in ieder geval genoeg kwaliteit om zich mee te meten, want verder komen dit jaar bijvoorbeeld ook Ajax en Real Madrid naar Uitgeest. Voeg daar een ploeg als Vitesse aan toe, en het deelnemersveld wordt sterker en sterker.

“We zijn erg blij dat we Vitesse alweer voor de zevende keer op het ICGT mogen verwelkomen”, aldus Gerrit Idema, de toernooivoorzitter van het ICGT. “De club is in het verleden erg succesvol gebleken, dus we zijn erg benieuwd hoe ze het dit jaar gaan doen. Met de komst van Vitesse voegen we nóg een mooie naam toe aan het al zo mooie lijstje.”

Het ICGT vind plaats op 3 en 5 juni op het terrein van FC Uitgeest, entree is het gehele weekend gratis.