Torino FC terug van weggeweest op het ICGT!

UITGEEST – De eerste buitenlandse club die we voor ICGT 2017 bekend kunnen maken is er niet zomaar eentje. Het is namelijk de winnaar van 2014. We hebben het dan natuurlijk over Torino FC. Na een jaartje afwezigheid zijn de Italianen weer terug van weggeweest!

Torino FCDaar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Torino is  de eerste internationale ploeg die we voor ICGT 2017 kunnen bevestigen. Niet de eerste de beste club dus, maar een ploeg die zeven keer kampioen werd in de Serie A.

Torino is een van de grote namen uit het Italiaanse voetbal en draait goed mee in de Serie A. In het verleden speelden zeker niet de minste Nederlandse voetballers voor de club uit Turijn. Zo was Faas Wilkes ooit een van de smaakmakers bij Torino en ook Wim Kieft kwam uit voor de club.

En nu is de club met zijn jeugdploeg dus terug van weggeweest op het ICGT. In 2014 wist Torino het toernooi nog te winnen, nadat in de finale het Franse Sochaux werd verslagen. Een jaar later stonden de Italianen opnieuw in de finale, maar toen was Benfica te sterk. 2016 werd overgeslagen, maar het zou ons niet verbazen als Torino dit jaar opnieuw voor de hoofdprijs mee gaat doen. Voor minder zullen ze in ieder geval niet naar Uitgeest afreizen.

De toernooiorganisatie is erg blij dat deze mooie Italiaanse club met Pinksteren opnieuw op de sportvelden van FC Uitgeest te bewonderen zal zijn. “Torino is een mooie ploeg die slim voetbalt”, vertelt toernooidirecteur Rolf Jager. “Natuurlijk zijn we heel blij dat ze dit jaar gewoon weer op het ICGT te zien zijn. Het zorgt voor een mooi, gevarieerd aanbod van voetbalstijl. Zo zien we het graag: teams uit verschillende landen die het tegen elkaar opnemen en die het voetbal op hun eigen manier spelen. Met de komst van Torino krijgt onze deelnemerslijst steeds meer vorm en bovendien belooft het hierdoor weer een mooi affiche te worden.”

Het ICGT vindt ook dit jaar weer plaats op het FC Uitgeest en wordt gehouden op 3 en 5 juni.