RC Lens debuteert dit jaar op het ICGT

We kunnen weer een nieuw team aankondigen voor ICGT 2017! Na Torino is RC Lens het tweede buitenlandse team dat voor dit jaar is vastgelegd. Een mooie toevoeging aan het al sterke programma, want het Franse RC Lens deed nog niet eerder mee aan het ICGT.

RC Lens ICGT 2017De club uit Lens kent een rijke historie. Hoewel de ploeg momenteel in Ligue 2 uitkomt, hoort het gezien de traditie toch bij de grote namen in het Franse voetbal. De club is meer dan honderd jaar oud en werd in het seizoen 1997-1998 landskampioen. Een paar jaar later, in 2000 om precies te zijn, reikte RC Lens tot de halve finale van de UEFA Cup. Hierin was het Arsenal van Arsène Wenger en Dennis Bergkamp te sterk voor de club uit Lens.

Uitstekende jeugdopleiding

RC Lens staat bekend om zijn ijzersterke jeugdopleiding. Zo bereikte de club vorig jaar de finale van Gambardella, het sterkste jeugdtoernooi van Frankrijk. Bovendien speelt de jeugdopleiding een belangrijke rol voor de hoofdmacht. Het is de bedoeling dat elk jaar minimaal acht jeugdspelers de overstap maken naar de selectie. De jeugdopleiding bestaat uit ongeveer tweehonderd spelers, waaronder grote talenten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Raphaël Varane, die in 2011 op achttienjarige leeftijd RC Lens verruilde voor Real Madrid. Inmiddels is hij een vaste waarde in het Franse nationale elftal. Een ander ‘product’ van RC Lens’ jeugdopleiding is Adel Taraabt die voor AC Milan heeft gespeeld en inmiddels in dienst van Benfica is.

Sterk deelnemersveld ICGT 2017

De Franse club is een mooie toevoeging aan de al gevarieerde deelnemerslijst voor het ICGT 2017. FC Uitgeest is dit jaar natuurlijk opnieuw de gastheer en ook AZ is weer van de partij. Daarnaast is uit Nederland bijvoorbeeld ook Ajax bevestigd. Twee weken geleden was Torino, de winnaar van 2014, de eerste buitenlandse club die werd vastgelegd. En nu kunnen we daar RC Lens aan toevoegen.

“De jeugdopleiding van RC Lens hoort tot de beste van Europa. Daarom zijn we natuurlijk enorm blij dat de ploeg dit jaar meedoet aan het ICGT”, vertelt toernooidirecteur Rolf Jager. “Het toernooi van dit jaar krijgt met deze aankondiging steeds meer vorm en we kunnen nu al zien dat er met Pinksteren in Uitgeest weer heel goed gevoetbald gaat worden. We kijken erg uit naar de komst van RC Lens!”