Loting ICGT bekend: FC Uitgeest opent ijzersterk ICGT 2017 tegen Real Madrid!

  • Berichtcategorie:Editie 2017

De loting van misschien wel het sterkste ICGT ooit is bekend. FC Uitgeest opent het toernooi op zaterdag 3 juni tegen niemand minder dan dé publiekstrekker van dit jaar, Real Madrid.

Voor het eerst vond de loting in een live-uitzending plaats op de Facebook-pagina van het ICGT. De loting werd gepresenteerd door Finn Idema en Wouter Vader, twee presentatoren van ICGT TV. Ze werden bij de loting geassisteerd door Jur Hoekstra, Sven Koning, Tjebbe van Leeuwen en Mike Olgers van FC Uitgeest en Ferdy Druijf van AZ.

De loting resulteerde in drie ijzersterke, gevarieerde poules:

Poule A

FC Uitgeest
Real Madrid
ADO Den Haag
RC Lens

Poule B

FC Volendam
Benfica
Ajax
Hajduk Split

Poule C

AZ Alkmaar
Torino FC
Vitesse
Ajax Cape Town

De toernooiorganisatie kan met het bekend worden van de poule-indeling niet wachten tot het toernooi écht begint. “Een mooier deelnemersveld hadden we ons niet kunnen wensen en dit is ook een fantastische loting”, aldus Gerrit Idema, de toernooivoorzitter. “Dat de Uitgeester jeugd het tegen zulke mooie ploegen mag opnemen, vinden wij gewoon geweldig. We verwachten een grote toestroom aan voetballiefhebbers naar Uitgeest. Het ICGT is dit jaar namelijk zonder enige twijfel het sterkste Pinkstertoernooi van Nederland. Real Madrid, Ajax, Benfica, AZ: zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uit alle windstreken komen er teams. Op naar 3 juni!”

Het gehele Pinksterweekend is het één groot voetbalfeest op het terrein van FC Uitgeest. Het begint al met het Bedrijventoernooi op vrijdag. Zaterdag begint het ICGT en die dag wordt ’s avonds afgesloten met het Arie Bonkenburg Toernooi. Dit is het gezelligste toernooi van Nederland en wordt ook de gehele zondag gehouden. Maandag zijn de finalerondes op het ICGT en wordt bekend wie de kampioen van deze supersterke editie wordt.