ICGT strikt Real Madrid!

UITGEEST – In de categorie ‘lees ik dat nou goed?’: Real Madrid doet dit jaar mee aan het ICGT! Het is de eerste keer dat de succesvolste voetbalclub ter wereld meedoet aan het Pinkstertoernooi in Uitgeest.

Publiek bij de finaleEigenlijk hoeven we de club natuurlijk niet te introduceren, maar we doen het lekker toch. Real Madrid is de recordkampioen van Spanje: 32 keer werd ‘de Koninklijke’ kampioen. De ploeg is ook recordkampioen van Europa, want het won maar liefst elf keer de Champions League en Europacup I.

Eigenlijk is er geen club die meer tot de verbeelding spreekt dan Real Madrid. Zinedine Zidane, David Beckham, Ronald, Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stéfano, Ferenc Puskás: al deze grootheden droegen het witte shirt van Real Madrid. En dan zijn er nog talloze legendarische namen die we niet opnoemen.

“Als toernooiorganisatie zijn we supertrots dat we Real Madrid hebben gestrikt voor ICGT 2017”, vertellen Rolf Jager en Mats Idema van de ICGT-toernooidirectie. “Misschien is het wel onze mooiste buitenlandse club die we tot nu toe hebben gestrikt, terwijl we al meer dan dertig jaar bestaan. In al die jaren zijn er al schitterende ploegen voorbijgekomen. Maar dat Real Madrid naar Uitgeest komt: dat is toch wel héél bijzonder. Dit is voor een groot deel te danken aan Jezus Esteban Voetbal Services & Consultancy. Zonder Jezus Esteban was de komst van Real Madrid niet mogelijk geweest.”

“Met het vastleggen van Real Madrid zijn we er zeker van dat het ICGT van dit jaar het sterkst bezette Pinkstertoernooi van Nederland is”, vervolgt Jager. “En misschien ook wel van West-Europa. Zo komt bijvoorbeeld Ajax ook op volle oorlogssterkte naar Uitgeest. In de komende weken maken we nog een aantal deelnemers bekend. Ik kan alvast verklappen dat daar ook een paar ijzersterke ploegen bij zitten.”

Naast Ajax en Real Madrid zijn onder andere ook FC Uitgeest, AZ en het Franse RC Lens al vastgelegd voor het toernooi van dit jaar. Het ICGT vindt plaats op 3 en 5 juni op het terrein van FC Uitgeest.