ICGT ijzersterk, Benfica 8e club, maar niet de laatste!

Benfica komt dit jaar terug naar Uitgeest om de titel voor de derde keer op te eisen. Na de overwinningen in 2008 en 2015 en een halve finale plek in 2014, weten we inmiddels dat deze club een ijzersterke jeugdopleiding heeft.

Net als Real Madrid heeft ook Benfica geen introductie meer nodig. Ook omdat dit inmiddels de vierde keer is dat ze op het ICGT deelnemen en omdat ze wereldwijd de meeste geregistreerde fans hebben. Daarnaast wordt hun jeugdopleiding op dit moment als een van de beste ter wereld aangeschreven.

“We zijn trots! We hebben met Benfica en Real Madrid sowieso een finalist van de UEFA Youth League op ons toernooi, want ze spelen in de halve finale op 21 april tegen elkaar. Real schakelde Ajax uit in de kwartfinale, dus we hebben dit jaar de top van Europa in ons kleine dorpje. ”. Betere woorden hebben de toernooidirecteuren van de ICGT niet nodig.

“Daarnaast hebben we een nieuwtje, om het nog interessanter te maken hebben we besloten om dit jaar weer met 12 teams te gaan spelen. Zo kunnen we tijdens het Pinksterweekend nog meer topvoetbal aan het publiek bieden.” vertellen Mats Idema en Rolf Jager verder. “De andere 4 teams maken we in de komende 3 weken bekend, we kunnen wel zeggen dat het ICGT 2017 uit 6 Nederlandse en 6 buitenlandse teams zal bestaan.”

Met Benfica erbij bestaat het deelnemersveld van het ICGT inmiddels uit thuisclub FC Uitgeest, AZ, Ajax, ADO Den Haag, Torino, RC Lens en Real Madrid. Het ICGT vindt plaats op 3 en 5 juni op het terrein van FC Uitgeest.