Hajduk Split en FC Volendam maken ICGT 2017 compleet!

Het Kroatische Hajduk Split en het Noord-Hollandse Volendam maken het deelnemersveld van het ICGT 2017 rond. De organisatie is erin geslaagd om naast een zeer sterk internationaal toernooi ook een Noord-Hollands feestje van te maken. Met FC Uitgeest, Ajax, AZ en Volendam doen er vier Noord-Hollandse clubs mee.

De club uit het vissersdorp is geen vreemde in Uitgeest aangezien ze al 11 keer eerder mee hebben gedaan. De resultaten op het toernooi zijn echter wisselend, in 2002 en 2003 werd de finale gehaald maar verloren van respectievelijk Burkina Faso en Carl Zeiss Jena. Daarnaast kwamen de Volendammers 5 keer in de verliezersronde terecht.

De jeugdopleiding van FC Volendam wordt altijd geprezen om de sterke spelers die eruit voortkomen. De onder 19 selectie begon ook dit seizoen weer op het hoogste niveau en speelde tegen onder andere Ajax, AZ, ADO Den Haag en Vitesse.  Bekende spelers uit de jeugdopleiding van Volendam zijn bijvoorbeeld Kees Kwakman, Theo Zwarthoed, Robbin Ruiter en Henk Veerman.

Hajduk Split is voor de jonge fan misschien een onbekende naam, maar de wat oudere voetballiefhebber herinnert zich ongetwijfeld de Champions League van 94/95. Ajax, welke deze editie won, ontmoette de Kroaten in de kwartfinale. Na een 0-0 in Split wonnen de Amsterdammers thuis met 3-0. Hajduk Split is 17-voudig kampioen (9x Joegoslavisch, 8x Kroatisch) en 14-voudig bekerwinnaar (8x Joegoslavisch, 6x Kroatisch).

De jeugdopleiding van de ploeg uit Split levert vele talenten per jaar af voor de nationale competitie en ook internationaal doen de spelers het goed. Onder andere Nikola Kalinić van Fiorentina, Mario Pašalić van AC Milan hebben hun voetbal naar grotere hoogte gebrachte in Split, maar de bekendste is toch wel oud-speler Alen Bokšić, die in 1993 tweede werd bij de verkiezing van Europees voetballer van het jaar.

“We hebben misschien wel het grootste en sterkste toernooi van Nederland geregeld dit jaar en dat allemaal met een organisatie die volledig op vrijwilligers draait”, aldus voorzitter Gerrit Idema. “We verzorgen al voor de 32e keer een combinatie van voetbal en feest in Uitgeest. Naast het internationale toernooi zijn er nog 5 toernooien, van bedrijvenvoetbal op vrijdag tot het gezellige Arie Bonkenburg Toernooi op zondag, en zullen er nog diverse bands en artiesten optreden. Meer info vindt je hier over op www. ICGT.nl of op facebook.. Als voorzitter kan ik alleen maar trots zijn op onze vrijwilligers en sponsoren die het elk jaar weer mogelijk maken dit evenement te organiseren”.

Met deze twee clubs erbij bestaat het ICGT naast gastheer FC Uitgeest uit de Nederlandse clubs Ajax, AZ, ADO Den Haag, Vitesse en Volendam. De internationale deelnemers zijn Ajax Cape Town, Real Madrid, Benfica, Hajduk Split, RC Lens en Torino. Het toernooi vindt plaats op 3 en 5 juni op het terrein van FC Uitgeest. Ook dit jaar is er het gehele evenement vrij toegang.