FC Uitgeest gaat de strijd zelfverzekerd aan

Van alle deelnemers van het ICGT is er een club die altijd meedoet, gastheer FC Uitgeest. De lokale club zorgt altijd voor extra sfeer langs de kant door de vele ouders, familieleden, vrienden en kennissen van de spelers die komen kijken. Dit jaar zal het extra zwaar voor FC Uitgeest vanwege het hoge niveau van deze editie.

De spelers van FC Uitgeest zullen dit jaar zelfverzekerd op het veld staan door de prestaties in zowel het eerste, tweede als onder 19 elftal. Het eerste staat met vijf punten voorsprong aan kop van de tweede klasse en kan aanstaande zondag kampioen worden. Het tweede speelt in de zeer sterke hoofdklasse en heeft aangetoond een goede middenmoter te kunnen zijn. De junioren onder 19 staan op een zeer verdienstelijke derde plek en werd gisteren periodekampioen!

Trainer Tom Smit heeft de beschikking over een aantal vaste krachten van het eerste elftal zoals topscorer Lester Half, Tinus Putter, doelman Sven Koning en Mike Olgers. Uit het tweede zullen Finn Idema, Jur Hoekstra, Wouter uit den Boogaard en Nicky Krastev meedoen. De onder 19 selectie wordt vertegenwoordigd door onder andere Rens Brouwer, Bram Dekker, Mike Beentjes en Yannick Draaijer.

“Voor de spelers is het ICGT een hele mooie ervaring, je waant je een weekend profvoetballer en het hele dorp staat je aanmoedigen”, vertelt Tom Smit. “Het is de ervaring, beleving, plezier en samenhorigheid die het bijzonder maakt, eigenlijk een jongensdroom. Op welke plek wij gaan eindigen? Normaliter zal dat de 11de of 12de plek zijn, maar we hopen natuurlijk te stunten.”