De man die Real Madrid naar het ICGT haalde: Jesus Esteban

  • Berichtcategorie:Editie 2017

In de decennialange geschiedenis speelden er al veel mooie ploegen op het ICGT, maar Real Madrid is de grootste naam ooit. De Spaanse topclub debuteert dit jaar op het ICGT en dat is te danken aan Jesus Esteban, die met zijn bedrijf Voetbal Services & Consultancy bemiddelaar is tussen clubs en talenten.

“Ik ben al jaren goede vrienden met de directeur van de jeugdopleiding van Real Madrid, Victor Fernández. Daarnaast ken ik Henk Kempers van het ICGT al lang”, vertelt hij. “Hij wilde Real graag naar het ICGT halen. Dus toen ben ik gaan kijken wat er mogelijk was. Ik heb mijn best gedaan en toen bleek het mogelijk te zijn.”

Met zijn bedrijf hielp Esteban mee aan verschillende toptransfers. Zoals de transfer van Patrick Kluivert naar Barcelona en van Jerrel Hasselbaink naar Atletico Madrid. Ook voor Richard Witschge maakt hij een transfer mogelijk. “Maar ik ben geen spelersmakelaar. Ik intercedeer: bemiddel tussen teams en spelers. En dat doe ik dan vooral in Zuid-Amerika, Spanje en Nederland. Inmiddels ben ik alweer bijna 35 jaar actief hierin en heb ik een mooie reputatie opgebouwd.”

Over het ICGT en zijn deelnemersveld is hij positief. “Er doen veel internationale ploegen mee met een sterke jeugdopleiding, zoals Benfica, Hajduk Split en ook Ajax en AZ. Wedstrijden en dit soort toernooien zijn voor de ontwikkeling van jeugdspelers belangrijker dan trainingen. Nederlandse ploegen komen in aanraking met andere speelstijlen en voetbalculturen en een ander type agressiviteit, in de goede zin van het woord.”

“Omgekeerd geldt hetzelfde. Ploegen uit het buitenland krijgen te maken met verschillende tactieken en speelstijlen. Ik dicht Ajax een goede kans toe, net als Real Madrid, al hebben die veel jonge spelers. Het zal voor hun iets lastiger zijn om doelpunten te maken, maar ze zullen achterin weinig weggeven.”