Bands over de feesttent: Tjoe en Jeroen

In al de jaren dat de feesttent in Uitgeest hebben er al tientallen bands gespeeld, in deze rubriek hun gevoel bij de feesttent.

Inmiddels al weer jaren een vast agendapunt voor Trio Tjoe en Jeroen: 1e pinksterdag. In ons drukke kermisprogramma mag deze niet op de agenda ontbreken: het jaarlijkse ICGT toernooi in ons mooie Uitgeest.

Een feest waar menig sportvereniging maar ook menig dorpskermis jaloers op kan zijn. Het vermoeden bestaat dat niet iedereen er voor het voetbal komt, maar puur voor de gezelligheid en het feest. Het feest van herkenning: Het is één grote reünie.

Omdat wij zondags het middagprogramma verzorgen en de organisatie vooraf nooit precies weet wat voor weer het gaat worden is het altijd even improviseren met de plaats waar wij opgesteld worden.

Bij mooi weer kan dat dus ook buiten zijn. Als het wat frisser is zitten we binnen in het midden van de tent. Het grote podium zou veel praktischer zijn in verband met de technische voorzieningen, maar dat zou ten koste gaan met de interactie met het publiek. En dat is voor ons belangrijk. Na al die jaren zijn wij er inmiddels wel achter dat onze kwaliteit ‘m niet zit in perfecte muzikale uitvoeringen, maar vooral in de interactie, gezelligheid, stom doen, improvisatie en feest maken. En dat kan in Uitgeest. Zoals bijvoord afgelopen jaar toen een jonge getalenteerde Nederlandse autocoureur zijn 1e grote wedstrijd in Spanje won, precies tijdens ons optreden. Daar konden weer lekker mee aan de gang en ik me goed herinner hebben we het toen onder andere songfestivalnummer “Slow down” in een iets ander jasje gestoken. En ook al is het toernooi en de feesttent groots opgezet, er is altijd een intiem sfeertje van “ons kent ons”. Als een geoliede machine wordt alles op professionele wijze geregeld. Je vergeet soms dat het allemaal door vrijwilligers wordt gedaan. Een groot compliment aan de organisatie. En ook de deelnemende teams en de toeschouwers maken er ieder jaar weer een groot feest van. Wij hebben er alvast weer heel veel zin. Tot ziens op zondagmiddag!   Tjoe en Jeroen