Ajax op volle oorlogssterkte naar het ICGT

Ajax doet dit jaar mee aan het ICGT. De topclub is terug van weggeweest en komt op volle oorlogssterkte naar het ICGT. Hiervoor nemen de Amsterdammers hun grootste talenten mee naar Uitgeest. Alles om te bereiken wat Ajax eerder niet lukte: het ICGT winnen.

AjaxIn het verleden deed Ajax al vaker mee aan het ICGT, met onder andere huidig aanvoerder Davy Klaassen in de gelederen. Daarna verschoof de focus van de Amsterdammers naar deelname aan het ‘eigen’ Next Gen –toernooi (de opvolger van Copa Amsterdam), maar dat evenement gaat dit jaar niet door omdat het Olympisch Stadion niet beschikbaar is. Omdat het ICGT het sterkste Pinkstertoernooi van Nederland is, doet Ajax dit jaar maar al te graag mee in Uitgeest.

De organisatie van het ICGT is daar uiteraard heel blij mee. “Ajax staat bekend om zijn fantastische jeugdopleiding”, vertelt toernooivoorzitter Gerrit Idema. “Kijk maar naar het eerste van de club. Aanvoerder Klaassen komt uit eigen jeugd, net als andere belangrijke spelers zoals international Joel Veltman. Daarom is het fantastisch voor het ICGT dat Ajax dit jaar met zijn beste jeugdspelers meedoet aan ons toernooi. Mede hierdoor is het toernooi wederom verzekerd van kwalitatief hoogstaand en aanvallend voetbal.”

Ajax is na FC Uitgeest, ADO Den Haag en AZ Alkmaar de vierde club die is bevestigd voor het ICGT. In de komende weken worden de laatste vier deelnemers bekendgemaakt. Eén detail kunnen we alvast verklappen: de resterende vier clubs komen niet uit Nederland en ook niet alleen uit Europa. “Daarmee heeft het ICGT dit jaar een echte internationale uitstraling inclusief talent van eigen bodem. De editie van dit jaar belooft daarmee één van onze sterkste ooit te worden.”

Het ICGT vindt dit jaar plaats op 3 en 5 juni. Uiteraard op het terrein van FC Uitgeest.