Ajax Cape Town raakt in vorm voor ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2017

De Zuid-Afrikaanse inbreng op het ICGT van dit jaar, Ajax Cape Town, raakt in vorm. De ploeg is inmiddels al in Nederland aan het voetballen en oogst daar goede resultaten. Dat belooft dus wat voor aankomend weekend!

Gisteren speelde Ajax Cape Town een oefenwedstrijd in Hardenberg tegen een lokale U19-selectie. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Het indrukwekkendste resultaat boekten de Afrikanen op het toernooi van Terborg in Gelderland.

In de eerste wedstrijd won Cape Town afgetekend met 2-0 van Manchester United. Daarna versloeg het De Graafschap met 2-1. De groepsfase werd ongeslagen afgesloten, want Ajax Cape Town won ook van Flamengo. Tegen de Brazilianen werd het 3-1.

Daarmee plaatste Ajax Cape Town zich onbetwist voor de halve finales. En ook daar liet de ploeg uit Kaapstad zien waartoe het in staat is, want Club Brugge kwam er met 3-1 niet aan te pas. In de finale strandde de strijd van de ongeslagen Zuid-Afrikanen. Tegen Atlético Mineiro, drievoudig kampioen op het ICGT, werd met 2-1 verloren. Mineiro zou volgens tips op het Terborg-toernooi met een zeer sterke bezetting – inclusief getalenteerde dispensatiespelers – zijn aangetreden.

Ajax Cape Town komt dus ongetwijfeld gebrand naar het ICGT, om dit toernooi wél te winnen. De concurrentie is gewaarschuwd!