Ajax Cape Town óók deelnemer op het ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2017

Ajax was al vastgelegd, maar nu is óók Ajax Cape Town gestrikt voor ICGT 2017! Met de komst van de Zuid-Afrikanen is er opnieuw een uniek team binnengehaald dat voor spectaculair voetbal zal zorgen!

ICGT 2017 Ajax Cape TownAjax Cape Town is een gerenommeerde naam in het Zuid-Afrikaanse voetbal. Het is een satellietvereniging van het ‘grote’ Ajax. Via deze weg kwamen veel getalenteerde voetballers op de radar in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld Steven Pienaar en Thulani Serero.

De club is zeker geen onbekende voor het ICGT. Het is al weer eventjes geleden, maar in 2007 en 2008 was Ajax Cape Town al actief in Uitgeest. Toen vielen ze op met spraakmakend, aanvallend voetbal. Iets wat in lijn is met de filosofie van Ajax. Precies waarvoor mensen naar het ICGT komen.

“We vinden het heel leuk dat Ajax Cape Town terugkomt naar Uitgeest”, vertelt toernooivoorzitter Gerrit Idema. “Met een club uit het Afrikaanse continent wordt de editie van dit jaar fantastisch gevarieerd. Na toppers als Real Madrid, Benfica en Ajax, komt er nu ook een Afrikaanse topploeg op ons toernooi spelen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en kunnen niet wachten tot het toernooi kan beginnen.”

Het ICGT van dit jaar krijgt meer dan de acht deelnemers die het toernooi de afgelopen jaren telden. Inmiddels wordt het deelnemersveld steeds beter gevuld. FC Uitgeest is de traditionele gastheer, maar uit de provincie komen ook AZ en Ajax naar Amsterdam. Daarnaast is Real Madrid vastgelegd en komt onder andere Benfica en Torino op het ICGT voetballen. In de komende weken wordt het deelnemersveld definitief gemaakt.