ADO Den Haag: beleving en vechtlust op het ICGT

UITGEEST – Na FC Uitgeest en AZ Alkmaar komt er nóg een prachtige club van eigen bodem met Pinksteren naar Uitgeest. Ook ADO Den Haag doet namelijk dit jaar mee aan het ICGT. Een prachtige deelnemer!

Want ADO staat voor talent, beleving, vechtlust en een ongelooflijke dosis doorzettingsvermogen. Echte krachtpatsers, dus. Twee jaar geleden was de ploeg uit de Hofstad nog een van dé smaakmakers van het toernooi.

Toen won ADO Den Haag namelijk alle groepswedstrijden. Allereerst zetten ze Panathinaikos met 3-0 aan de kant en vervolgens FC Uitgeest met 5-0. Daarna sloten de Hagenezen de dag perfect af door Genoa ook nog eens met 3-0 te verslaan. Elf doelpunten voor, nul tegen. Onder andere Dennis van der Heijden, die tijdens zijn debut in het eerste van ADO direct scoorde, speelde in 2015 mee.

Helaas voor Den Haag verloren ze in de halve finale na strafschoppen van Torino. De strijd om de derde plaats ging verloren met 1-0. Panathinaikos, die eerder nog met 3-0 werd verslagen, was nu met 1-0 te sterk.

ADO Den Haag heeft in Uitgeest dus iets recht te zetten, verwacht ook voorzitter van de ICGT-organisatie Gerrit Idema. “We verwachten dat ADO Den Haag met veel vechtlust zal aantreden op het ICGT 2017”, vertelt hij. “De ploeg was twee jaar geleden een van de smaakmakers, maar viel toen ongelukkig buiten de prijzen. Wij zijn erg blij dat ze dit jaar weer van de partij zijn en hopen voor ADO dat ze nu niet nét naast het podium komen te staan.”