Deelnemers 2024

Vorige slide
Volgende slide

FC Uitgeest

Dé vaste waarde van het ICGT is natuurlijk dit jaar ook weer van de partij: FC Uitgeest. De gastheren van het toernooi. Dit jaar mogen de local heroes weer de openingswedstrijd spelen: een prachtig moment in de voetbalcarrière van de beste jeugdspelers uit Uitgeest. Bovendien garandeert de deelname van FC Uitgeest ook extra sfeer langs de lijn. Vrienden en familie kunnen Uitgeesters tegen de beste jeugd ter wereld zien spelen. En dat leidt soms wel eens tot verrassingen. Herinner jij je bijvoorbeeld nog die eclatante 3-1 zege op Celtic in 2009? Wij ook! Verslaan ‘onze jongens’ dit jaar opnieuw een grootmacht in de openingswedstrijd? FC Uitgeest-spelers dromen er misschien al wel van… Zeg nou zelf: dat is het verhaal van een jongensboek?

AS Monaco

Na de spijtige afzegging van Fulham kon de organisatie van het ICGT gelukkig razendsnel schakelen naar een andere topclub, namelijk AS Monaco. Ondanks dat de club opgericht en gevestigd is in het vorstendom Monaco heeft de club altijd gespeeld in de Franse voetbalcompetitie.  

AS Monaco heeft een sterke jeugdopleiding, het team van onder 19 staat momenteel 6e in de Franse jeugdcompetitie. Een bekende Nederlandse voetballer bij AS Monaco is voormalig AZ-speler Myron Boadu.

Vorige slide
Volgende slide

AZ

De Alkmaarse club heeft bevestigd ook dit jaar weer van de partij te zijn. Het is een grote naam in het internationale (jeugd)voetbal, heeft in onze regio veel supporters en is daarmee een echte publiekstrekker. Vorig jaar verloor toenmalig Youth League winnaar AZ den spannende finale van SE Palmeiras.

Fluminense FC

Fluminense is een grootmacht in Brazilië. Het team won met Marcelo (5x winnaar Champions League) in de gelederen onlangs de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions league) door in de finale van Boca Juniors te winnen. Zoals elke Braziliaanse topclub heeft de club een florerende jeugdopleiding die het ene na het andere toptalent oplevert. Een mooie club dus op het affiche van het ICGT 2024.

Club Brugge

De club uit de gelijknamige stad is opgericht in 1890 en heeft zijn roots bij de vele Engelse arbeiders die destijds in de linnenindustrie werkten. De club zou later heel succesvol worden.  Achttien keer kon het landskampioenschap gevierd worden en één keer, namelijk in het seizoen 77/78, stond de club in de finale van de Europa Cup 1 (voorloper Champions League) waarin met 1-0 verloren werd van Liverpool. Naast Rob Rensenbrink hebben tal van Nederlandse voetballers de blauwzwarte clubkleuren vertegenwoordigd. De laatst bekende is Noah Lang die nu voor PSV speelt.

RSC Anderlecht

Anderlecht werd in 1908 opgericht in Brussel en won in zijn geschiedenis vijf Europese bekers en werd maar liefst 34x landskampioen. De bekendste Nederlandse voetballers bij de club waren Jan Mulder, Arie Haan en Rob Rensenbrink. De laatste speelde ook voor de andere deelnemer aan het ICGT namelijk Club Brugge.

Vorige slide
Volgende slide

RB LEIPZIG

“Die Roten Bullen” deden nooit eerder mee aan het ICGT. Niet vreemd overigens omdat de club pas sinds 2009 bestaat. Gesteund door een groot concern in energiedrankjes werkte de club zich razendsnel omhoog om zichzelf in het seizoen 2015-2016 terug te vinden in de Bundesliga. Vandaag de dag is club vooral bij ons bekend als de huidige club van Xavi Simons. Grote successen van de club zijn de halve finale plaats in de Champions League in het seizoen 19/20 en het winnen van de DFB Pokal in 2022. RB Leipzig behoort al en wil graag structureel bij de top van Duitsland horen.

PALMEIRAS

De club uit Sao Paulo wist al twee keer eerder het ICGT te winnen en is ook dit jaar weer de topfavoriet. Vorig jaar nog versloeg het, in een meer spannende dan goede finale van het ICGT en onder toeziend oog van ruim vijfduizend toeschouwers, European Youth League winnaar AZ met 1-0. Het is vrijwel zeker dat spelers van de club die actief waren op het ICGT hun weg hebben gevonden naar of selectie van Palmeiras of clubs in Europa.